Thursday , February 9 2023

Sorin Blejnar, trimis in judecata in dosarul "Motorina"

blejnar

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată. Acesta este acuzat de evaziune fiscală în “dosarul Motorina”.
Fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Acesta este acuzat, împreună cu alte 14 persoane, de un prejudiciu de 53 de milioane de euro în urma unor tranzacţii cu produse petroliere.
“În sfârşit, după 2 ani, investigarea s-a finalizat. Mă bucur că s-a finalizat. Cei care suntem nevinovaţi o să ne dovedim nevinovăţia în instanţă. Am depus o cerere prin care am solicitat încheierea dosarului motivată de faptul că, acum vreun an de zile, un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o sentinţă definitivă prin care a spus că nu am nicio implicare în acel dosar”, a declarat, la Realitatea TV, Sorin Blejnar.
Alături de fostul şef al ANAF vor mai fi judecaţi şi soţii Nemeş. Aceştia au fost aduşi în România în urmă cu mai multe săptămâni. Cu toţii sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul prin neplata unor taxe aferente comercializării de combustibil.
Sorin Blejnar este acuzat pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Procurorii DNA au disjuns cauza pentru Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar. Acesta este suspectat că ar fi sprijinit întreaga reţea infracţională. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în lipsă.
 
 

Vezi si

Ciucă: PNL va lua o decizie în privinţa ministrului Lucian Bode până la momentul rotativei guvernamentale

PNL va lua o decizie în privinţa ministrului Lucian Bode până la momentul rotativei guvernamentale, …