Thursday , February 9 2023

Sorin Blejnar, fostul sef ANAF, achitat in dosarul “Motorina”

Judecatorii Inaltei Curti au redus pedepsele din dosarul “Motorina” si l-au achitat pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, insa Radu Nemes a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

sursa foto: evz.ro

Decizia instantei supreme este definitiva.

ICCJ l-a achitat pe Sorin Blejnar pentru complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si pentru fapta de constituire a unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii).

In prima instanta, Blejnar fusese condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

Pe de alta parte, omul de afaceri Radu Nemes a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare (in prima instanta luase 9 ani) . De asemenea, instanta a decis confiscarea de la Radu Nemes a sumei de 13 milioane de dolari.

Sotia sa, Diana Nemes, a fost achitata. In prima instanta, ea primise o condamnare la 7 ani de inchisoare.

Au mai fost achitati Viorel Comanita si Florin Dan Secareanu, ambii condamnati initial la cinci ani de inchisoare.

ICCJ a mai hotarat condamnarea lui Andrei Florin Juganare si Emilian Dumitru Preda, la cate 5 ani si 6 luni de inchisoare.

Totodata, mai multe persoane fizice si firme trebuie sa achite ANAF peste 200 de milioane de lei reprezentand despagubiri civile.

In iulie 2014, Sorin Blejnar si sotii Radu si Diana Nemes au fost trimisi in judecata, pentru fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro.

Vezi si

Descinderi în Maramureș, la peste 100 de persoane fizice și funcționari care au obținut ilegal bani pentru cazarea refugiaților ucraineni

Polițiștii din Maramureș fac, joi dimineața, 117 percheziții, într-un dosar în care sunt cercetați mai …