Wednesday , May 25 2022

Sondaj Politico: PSD 34%, PNL 18%, AUR 14% și USR PLUS 12%

Dacă alegerile parlamentare s-ar ține mâine, 34% dintre români ar vota cu PSD, 18% cu PNL, 14% cu AUR și 12% cu Alianța USR PLUS, potrivit unui centralizator de sondaje.

Lista continuă cu UDMR (5%), PMP (4%), PPU (3%), PRO România (3%) și Partidul Ecologist (1%), arată Poll of Polls realizat de Politico.

În cazul PSD, intenția de vot întăreşte o tendință care a intrat pe pantă ascendentă începând din luna mai. Partidul Social Democrat nu a mai avut un așa succes din iunie 2018, potrivit graficelor.

PNL – 18%
Pe locul doi se află PNL (18%), care a scăzut dramatic începând din februarie 2020, când sondajele indicau un nivel de intenție de vot de 45% (și când PSD avea doar 22%).

Astăzi, intenția de vot la adresa PNL scade vertiginos, cel mai probabil erodată de lupta internă pentru șefia partidului.

Valoarea este cea mai scăzută din 2014 și până acum, de când se fac sondajele POLITICO Poll of Polls, iar ultimele scandaluri în care este implicat premierul Cîțu riscă să ducă tendințele la noi minime. De asemenea, măsurile luate de autorități au nemulțumit alegătorii, ducând chiar la o inversare a situației: cu puțin timp înainte de alegerile din 6 decembrie 2020, PSD a început să urce în sondaje, iar PNL să coboare. În ziua alegerilor generale, 28,9% au votat PSD și 25,2% au votat PNL, arată spotmedia.

AUR – 14%
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de George Simion, a înregistrat o creștere fulminantă, cu o intenție de vot ce s-a dublat de la 7% din ziua înființării (decembrie 2020) la 14%, o jumătate de an mai târziu.

USR PLUS – 12%
Intenția de a pune ștampila pe Alianța USR PLUS – puternic măcinată și ea de alegerile din interior dintre cei doi lideri politici Dan Barna și Dacian Ciolos – a scăzut puternic începând din luna aprilie (17%) până la 12% astăzi.

Vezi si

Profesorii protesteaza azi la Guvern, vor salariu mediu de 5.200 lei în loc de 3.000

Sindicatele din învăţământ organizează miercuri un pichet în Piaţa Victoriei pentru a atrage atenţia asupra …