Sunday , June 16 2024

Sondaj Europa FM: Peste 45% dintre români spun că nu s-ar vaccina anti-COVID

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România intră în ziua a cincea și până acum aproape jumătate dintre români spun că nu s-ar vaccina, arată rezultatele unui sondaj Europa FM.

Potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda postului de radio citat, 45,7% dintre respondenți nu s-ar vaccina împotriva COVID-19, în timp ce 13% spun că s-ar vaccina doar dacă nu ar trebui să plătească pentru ser.

Aproape 35% declară că s-ar vaccina indiferent dacă ar trebui să plătească sau nu pentru vaccin. În același timp, 29% dintre cei care au răspuns la întrebări cred că vaccinurile dezvoltate până acum sunt eficiente într-o mare măsură. 14% dintre respondenți au încredere într-o foarte mare măsură în eficiența vaccinurilor disponibile momentan. Puțin peste un sfert sunt cei care cred că aceste seruri sunt eficiente într-o mică măsură, și anume 26%. Totodată, 24% dintre respondenți sunt de părere că vaccinurile sunt eficiente în foarte mică măsură.

În ceea ce privește decizia de vaccinare, 59% dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră că ar trebui să decidă împreună cu medicul de familie ce vaccin să facă. 26% sunt de părere că fiecare persoană trebuie să decidă singură, iar peste 12% cred că decizia alegerii vaccinului trebuie să aparțină autorităților.

Sondajul a fost efectuat în perioada 8-21 decembrie pe un eșantion de 1.010 persoane de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/-3.1%.

Vezi si

„Stă în puterea noastră să descurajăm ura”, campanie împotriva discriminării desfășurată de Poliția Română

În perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională …

error: