Wednesday , February 28 2024

Şoferul român care a provocat accidentul din Grecia, soldat cu cinci morţi, acuzat de omor din culpă

grecia

Cinci persoane au murit, iar 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, au fost implicate în accidentul provocat duminică dimineaţa în nordul Greciei, pe drumul de la Veria către Salonic, de către un şofer român, acuzat de omor din culpă, relatează cotidianul grec To Vima în pagina electronică de luni.
Potrivit publicaţiei, tragedia s-a produs după ce şoferul, în vârstă de 39 de ani, care conducea un TIR cu numere de înmatriculare în România, a lovit 30 de vehicule pentru că nu a reuşit să frâneze. La momentul accidentului, pe drumul respectiv aveau loc lucrări.
Site-ul Novinite.com scria duminică, citând postul public de radio bulgar, că TIR-ul condus de român era înmatriculat în Bulgaria şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, lovind maşinile staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil.
În cursul interogatoriului, şoferul a declarat că a văzut semanele de avertizare şi doi bărbaţi cu steaguri care dirijau vehiculele, dar că nu a putut să reducă viteza, potrivit To Vima. În contextul în care camionul era încărcat cu 19 tone de marfă, iar drumul pe care s-a produs accidentul se afla în pantă, impactul a fost deosebit de puternic, precizează publicaţia.
Poliţia şi pompierii au intervenit imediat. Pompierii au recuperat patru cadavre din maşini avariate – două femei în vârstă de 53 de ani, un bărbat în vârstă de 42 de ani şi încă un bărbat a cărui vârstă nu a fost confirmată încă.
Alt bărbat, care a fost rănit grav în accident, a murit din cauza rănilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, duminică, potrivit site-ului ziarului.
Aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accident şi au fost transportate la spitale din zonă, cu ambulanţe ori maşini proprietate privată. Printre persoanle rănite grav se află şi doi copii, unul în vârstă de şase luni, iar altul în vârstă de un an şi jumătate, potrivit publicaţiei.
Comandantul Brigăzii de Pompieri din Macedonia centrală Chrysanthos Athanasopoulos a anunţat că un vehicul şi camionul implicat în accident au luat foc. Pompierii nu au putut să-l salveze pe şofer, ale cărui rămăşiţe au fost recuperate ulterior.
Poliţia l-a arestat pe şofer, dar şi pe managerul firmei pentru care lucrează, în vârstă de 42 de ani, pentru omor din culpă. Cei doi urmează să fie audiaţi de către Procuratura din Veria, scrie publicaţia fără să facă alte precizări.
Traficul pe drumul Egnatia Odos, pe care a avut loc accidentul, a fost reluat.
Mediafax

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …