Friday , March 29 2024

Şoferul mort în accidentul din Corbeanca este Dan Condrea. Maşina lui, filmată de 13 ori într-o oră, pe acelaşi traseu, tur-retur

condrea si masina

Purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ADN-ul victimei din accidentul produs pe data de 22 mai, între Buftea şi Corbeanca, este al patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Mai mult, procurorii precizează că maşina patronului Hexi Pharma a făcut 13 deplasări pe acelaşi traseu în seara respectivă.
Rezultatele testului ADN în cazul persoanei care și-a pierdut viața în accidentul din seara de 22 mai, pe drumul care leagă Corbeanca de Buftea, au fost finalizate. Marţi, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat că victima tragicului accident este patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.
“Urmele de culoare brun-roscat si tesut, descoperite pe elementele de caroserie cu prilejul cercetarilor la fata locului prezita un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv apartine unui barbat care este tatal biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Aceasta a mai precizat că maşina condusă de Dan Condrea a fost filmată de 13 ori într-o singură oră, pe traseul Buftea-Corbeanca, tur şi retur.
“Autoturismul implicat in accidentul rutier produs la data de 22 mai 2016, soldat cu decesul conducatorului auto Condrea Dan, a fost surprins de o camera de supraveghere stradala amplasata in Buftea efectuand mai multe deplasari pe traseul Buftea-Corbeanca, tur si retur, insumand 13 deplasari in intervalul orar 17.31 – 18.38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca”, a declarat rprezentantul Parchetului General.
Percheziţiile informatice sunt în desfăşurare, urmând să se efectueze mai multe expertize privind modalitatea în care s-a produs accidentul.
Pe un alt palier, Parchetul General face cercetări referitoare la infracţiuni privind punerea pe piaţa a produsele Hexi Pharma, care în urma testelor s-au dovedit a fi neconforme, infracţiunile investigate fiind de zădărnicirea a combaterii bolilor şi înşelăciune. La acest moment, procurorii nu fac cercetări legate de modul în care Hexi Pharma a câştigat contractele cu spitalele de stat, verificările pe partea de achiziţii publice fiind făcute de Corpul de Control al premierului, au explicat surse judiciare.

Vezi si

Ciolacu: Până la sfârșitul anului vom avea o aderare completă la Schengen, inclusiv terestru

Există un plan pentru ca, până la sfârșitul anului, România să aibă o aderare completă …