Tuesday , October 4 2022

Sociolog: rețelele de trafic de persoane din România și Ucraina nu stau degeaba

Sociologul Gelu Duminică susține că mai multe rețele de trafic de persoane din România și Ucraina profită de criza umanitară de la frontiere și aduc în Uniunea Europeană „sclave sexuale”.

Zeci de mii de persoane din Ucraina, în special femei și copii, au intrat în România în ultimele zile. Organizațiile care acționează împotriva traficanților de persoane susțin că printre refugiați se strecoară și infractori.

„Atenție, nu toți oamenii sunt buni. În aceste zile rețelele de trafic de persoane din România și Ucraina nu stau degeaba….. Zilele trecute, în cadrul discuțiilor pe care colegii mei le-au avut cu organizațiile membre ale Rețelei de ONG-uri împotriva traficului de persoane Împreună împotriva traficului de persoane, ne-au fost aduse în atenția cazurile unor femei din Ucraina care au ajuns în România susținute de rețelele de trafic de persoane din Ucraina și care erau preluate, de la graniță, de membrii rețelelor de la noi din țară sub umbrela solidarității. Multe dintre fete vor ajunge, în viitorul apropiat, sclave sexuale undeva prin Europa de Vest. ținând cont de ce forța rețelelor de trafic din România și Ucraina, țări care sunt în topurile clasamentelor care țin evidența victimelor traficului de persoane, nu ar trebui să ne mire”, a scris Gelu Duminică, pe Facebook.

Reprezentanții organizațiilor se adresează autorităților statului român cerându-le să fie vigilente și să-și coordoneze eficient toate demersurile privitoare la refugiați. (Mediafax)

Vezi si

Ligia Deca este propusă de liberali pentru postul de ministru al Educației. Ea este consiliera lui Iohannis

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie …