Sunday , June 13 2021

Socant: Un fost poliţist şi-a împuşcat soţia şi fiica şi apoi s-a sinucis

Fostul şef al Serviciului de Arme şi Muniţii al IPJ Dolj Nelu Gruia şi-a împuşcat mortal soţia. Bărbatul  şi-a rănit grav fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă. Fostul poliţist a murit la spital în urma unui stop cardio respirator.
Incidentul a avut loc miercuri la ora 7.30 în casa familiei Gruia din Craiova. Se pare că avut loc un conflict între cei doi soţi. Nelu Gruia şi soţia sa au divorţat în luna februarie, la cererea soţiei. În acest moment, cei doi foşti soţi se aflau în partaj.
Vecinii spun că bărbatul s-ar fi certat cu soţia sa Carmen din cauza fiicei care ar fi făcut un master în Elveţia şi pentru care familia a plătit foarte mult.
Nelu Gruia (55 de ani), preşedintele Agenţiei de Vânătoare şi Pescuit Dolj, şi-a împuşcat mortal soţia, după care a încercat să-şi omoare şi fiica. Acesta a tras înspre fată, iar un glonţ a lovit-o în cap. Fata a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Craiova. În casa erau cei doi copii, fata de 24 de ani şi fiul său. Băiatul a scăpat nevătămat.
“Când echipajul SMURD a ajuns la faţa locului, am găsit o femeie decedată, o fată de 24 de ani cu plagă împuşcată la nivelul toracelui, în şoc hemoragic şi un bărbat de 55 de ani cu plagă împuşcată la nivelul toracelui. Bărbatul a fost transportat de SMURD, iar pacienta a fost predată Serviciului de Ambulanţă. În casă mai era un băiat care a fost preluat de organele de cercetare”, a declarat Luciana Rotaru, medic SMURD.
Bărbatul a încercat să se sinucidă cu aceeaşi armă, un Glock de 9 mm, pe care acesta o deţinea legal. A murit în sala de operaţie, în urma unui stop cardio respirator.
“Pacientul de sex bărbătesc în vârstă de 55 de ani a decedat în urmă cu câteva minute în urma unui stop cardio respirator survenit intraoperator. S-au găsit două plăgi pulmonare transfixiante la nivelul lobului superior şi lobului inferior”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.
Fiica fostului şef al Serviciului Arme din IPJ Dolj a ieşit din sala de operaţii,  fiind în stare stabilă, însă pronosticul este în continuare rezervat.
Nelu Gruia, fostul şef de la arme şi muniţii, a folosit o armă pe care o deţine în mod legal.
“E vorba de un fost poliţist care în ianuarie 2009 şi-a încetat raportul cu unitatea. Nu au fost semne vizibile că ar avea probleme. Relaţiile cu colegii au fost în condiţii normale. Acesta şi-a încetat activitatea la cerere întrând în rezervă. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, urmează ca pe parcus sau la final să tragem o concluzie”, a declarat  Amelia Căprărin , purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Criminaliştii au sosit la faţa locului. Zona casei a fost împrejmuită pentru cercetări.
“E un fost ofiţer din poliţie vorbim de un cadru calificat care nu a făcut decât să testeze, să evalueze, să elibereze permise de armă. E un profesionist care ştia ce înseamnă să deţii o armă, să foloseşti o armă şi modul în care e utilizată. Atâtă timp cât sunt în activitate tot personalul MAI e testat psihologic, la intervale regulate, pentru a se stabili dacă pot folosi armele. Evenimentul pe mine m-ar duce la ideea că e vorba de o dezechilibrare psihică gravă de moment, nu ştiu de ce ar putea fi declanşată, dar cred că e vorba nebunie de moment, care nu poate fi identificată la un control regulat. Nu cred ca e o acţiune premeditată”, a declarat Adi Baciu, preşedintele Asociaţiei Firmelor de Securitate.
Ministrul de Interne, Traian Igaş, a comentat cazul de la Craiova.
“Este un gest regretabil ceea ce s-a întâmplat, astăzi, la Craiova.  Acest personaj nu mai face parte din structurile noastre de aproximativ doi ani”, a declarat Traian Igaş, ministrul de Interne. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Ministrul Cîmpeanu: Concursul pentru funcţiile de directori de şcoli, după 13 septembrie, nu în 27 iulie

Ministerul Educaţiei va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de …