Monday , December 4 2023

Socant: O pacientă, în stare critică după ce ar fi luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca

O pacientă de 66 de ani, internată la spitalul Floreasca, este în stare critică, după ce ar fi luat foc în timpul unei operații coordonate de Mircea Beuran, a anunțat de Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă.

Mircea Beuran nu a putut fi contactat până la publicarea acestei știri.

Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, potrivit lui Emanuel Ungureanu.

„Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie!”, a scris deputatul pe Facebook.

El citează mărturiile a două asistente. „Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului”, este una dintre declarații.

Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

„Este un incident extrem de grav”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control la Floreasca.

Într-o intervenție la Digi 24, el a precizat că a aflat despre ce s-a întâmplat vineri seară abia pe 27 decembrie, „prin surse terțe”, și nu de la conducerea spitalului sau secției, lucru pe care l-a calificat drept grav.

El a precizat că pacienta în vârstă de 66 de ani se află în stare critică, cu arsuri de peste 40% din suprafata corpului.

HotNews

Digi24

Vezi si

Contre în fața românilor din SUA între Ciolacu și ambasadorul României: „Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la întâlnirile politice din următoarele zile”

Marcel Ciolacu, care se află până miercuri în vizită oficială la Washington și New York, …