Friday , August 19 2022

Soc in Parlament: Un om s-a aruncat de la balcon

Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului intr-un gest extrem de protest
Un bărbat angajat ca electrician la TVR , în jur de 40 de ani, s-a aruncat de la unul  dintre balcoanele Parlamentului.

Un bărbat de 40 de ani s-a aruncat astăzi de la unul dintre balcoanele Parlamentului, înainte ca Emil Boc să-şi înceapă discursul premergător dezbaterii moţiunii pe Legea Salarizării.
Adrian Sobaru, electrician la TVR, avea un tricou pe care scria cu markerul :”Ne-aţi ciuruit şi ne-aţi vândut, ne-aţi ucis viitorul copiilor!”. “Asta este viaţa în care trăim noi!”, a spus bărbatul, care s-a aruncat de la balcon în semn de protest.
Bărbatului i s-a acordat primul ajutor. Echipe ale ambulanţei şi ale ISU au ajuns la faţa locului. Bărbatul a fost scos din sala de plen de echipajul SMURD şi a strigat de pe targă “Libertate!”. Raed Arafat a declarat că electricianul a fost trasportat la spital, este conştient, iar din primele examinări rezultă că este vorba despre o fractură.
Parlamentarii au rămas fără cuvinte în faţa gestului de disperare al bărbatului. Cei mai mulţi dintre ei nu au vrut să facă niciun fel de declaraţii, la ieşirea din Parlament. Bărbatul are doi copii, dintre care unul cu handicap, căruia i-a fost retrasă indemnizaţia.
Şedinţa plenului reunit penrtru dezbaterea moţiunii de cenzură a fost reluată, potrivit deciziei grupurilor parlamentare, anunţată în plen de vicepreşedintele Senatului Petru Filip.
“Pentru tine, Boc!”, a strigat bărbatul
Parlamentarii au spus că acesta era un cetăţean obişnuit, cu vârsta de circa 40 de ani. Bărbatul este conştient, iar din primele examinări se pare că este vorba despre o fractură, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii.
Bărbatul, electrician la TVR, avea un tricou pe care scria: “Ne-aţi ucis viitorul!” si a strigat “Pentru tine, Boc!” cand s-a aruncat de la balcon.
Bărbatul care s-a aruncat de la balconul plenului Parlamentului în semn de protest la adresa guvernanţilor este Adi Sobaru, electrician la TVR, potrivit primelor informaţii de la faţa locului.

Înainte de a se arunca în Parlament: Am copil de şapte ani, nu mai am cu ce să-l întreţin

Parlamentarii au rămas fără cuvinte în faţa gestului de disperare al bărbatului. Cei mai mulţi dintre ei nu au vrut să facă niciun fel de declaraţii, la ieşirea din Parlament.
Incindentul a fost urmărit de PSD-istul Mugurel Surupăceanu, care se afla în zona în care a picat bărbatul.
“Eu eram în apropierea locului unde a căzut. L-am auzit strigând: Am copil de şapte ani, nu mai am cu cel să-l întreţin. Omul a ajuns, este clar, la limita răbdării. M-am uitat în direcţia lui câteva secunde. Nu am ştiut că se va arunca. L-am văzut cum s-a prăbuşit pe o bancă de acolo”,  a povestit la Realitatea TV Mugurel Surupăceanu.

Vezi si

Admiterea la colegii se va da după Evaluarea Naţională obligatorie, din 2024, iar proba de Română la Bac va include gramatică

Ministrul Educaţiei a anunţat modificări la legile pe care le-a propus, după ce a negociat …