Tuesday , April 23 2024

Site-ul "Financial Times" a fost piratat de hackeri

financial times

Pagina de internet a publicaţiei Financial Times (FT) a fost spartă, vineri, de un grup de hackeri, care s-au prezentat ca fiind “Armata electronică siriană”, o organizaţie care sprijină regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
“Mai multe bloguri ale FT şi conturile publicaţiei de pe reţelele sociale au fost atacate de piraţi cibernetici şi depunem eforturi pentru a rezolva această problemă cât mai repede posibil”, a anunţat, într-un comunicat, cotidianul economic.
La sfârşitul dimineţii de vineri, mesajul “Syrian Electronic Army Was Here” (Armata Electronică Siriană a fost aici, n.r.) apărea pe ecran atunci când un utilizator dorea să se conecteze la unele din blogurile de pe site-ul FT.
Totodată, într-un mesaj postat de hackeri pe contul de Twitter al publicaţiei se spunea că gruparea islamistă insurgentă Frontul Al-Nusra, care luptă împotriva regimului din Siria şi este afiliată filialei siriene a reţelei teroriste Al-Qaida, a executat persoane inocente. Frontul Al-Nusra este implicat în activităţile insurgente împotriva regimului Bashar al-Assad.
Hackerii, care se revendică a fi membri ai Armatei electronice siriene, au atacat în ultimele luni mai multe conturi de pe reţelele de socializare şi site-uri. Astfel, la sfârşitul lunii aprilie, contul de Twitter al agenţiei de presă americane Associated Press a fost piratat de Armata Electronică Siriană. Mesajul fals postat atunci de hackeri pe contul de Twitter al Associated Press era următorul: “Două explozii în Casa Albă; preşedintele Barack Obama este rănit”.
SEA afirmă pe site-ul său că apără “poporul arab sirian” contra “campaniilor organizate de mediile arabe şi occidentale”.

Vezi si

Noi medicamente intră pe lista celor gratuite şi compensate de la 1 mai

Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr …