Tuesday , September 21 2021

Sindicatele din Sănătate renunţă la grevă. Legea salarizarii va fi modificata

Ministrul Sănătăţii a anunţat, după 12 ore de negocieri cu Sanitas, că legea salarizării va fi modificată pentru deblocarea situaţiei din sănătate.
pintea

Totodată, reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că au decis să renunţe la organizarea grevei generale care era programată în 11 mai, după ce s-a semnat un acord cu Executivul.
Anunţul a fost făcut de către liderul Sanitas, leonard Bărăscu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea (foto), şi ministrul Muncuii, Lia Olguţa Vasilescu, la finalul negocierilor de la Guvern.
El a precizat că federaţia a încheiat un acord în şapte puncte cu Executivul.
Ministrul Sănătăii, Sorina Pintea, a anunţat că s-a ajuns la concluzia că legea salarizării şi regulamentul sporurilor au fost aplicate subiect de către spitale şi că s-a decis modificarea legii salarizării, fără însă a fi modificată plafonarea sporurilor la 30%.
Ministrul Sorina Pintea a amintit despre discuţiile premierului Viorica Dăncilă cu managerii de spitale, care au făcut propuneri pentru deblocarea situaţiei din sănătate, propuneri care au fost discutate astăzi cu sindicatele.
“S-a ajuns la concluzia ca legea salarizării si regulamentul sporurilor s-au aplicat subiectiv de catre spitale”, a spus Sorina Pintea, dând exemplul spitalelor judeţene din Arad şi Focşani, unde pentru mare parte din angajaţi veniturile au scăzut.
Ministrul Sănătăţii a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi de către liderii Sanitas, că s-a decis modificarea legii salarizării, fără a modifica însă plafonarea sporurilor la 30 la sută.

Vezi si

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare

România ia în calcul administrarea mai devreme a celei de-a treia doze de vaccin împotriva …