Wednesday , October 4 2023

Sindicatele din Educație: 86,93% dintre greviști continuă protestul

Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au anunțat marți seara că 86,93% dintre profesorii greviști continuă protestul.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă.

„În urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei”, au transmis Simion Hăncescu Marius Nistor, liderii celor două federații.

Ei mai susțin că procentele avansate marți de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.

„Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”, au mai scris sindicaliștii la finalul documentului. (Mediafax)

Vezi si

Wizz Air plătește 100 milioane euro pasagerilor cărora le-au fost anulate zborurile în această vară. 20% dintre ei sunt români

Compania aeriană low-cost Wizz Air le-a plătit pasagerilor compensaţii de 100 de milioane de euro …