Wednesday , August 10 2022

Sindicatele din administrația publică intră joi în grevă japoneză

Va fi grevă japoneză în administrația publică, joi, 10 februarie, de la 9 la 11. Sindicaliștii cer să se renunțe la înghețarea salariilor și să se modifice un articol din sistemul de stabilire a salariului de bază, care îi dezavantajează.

Funcționarii care sunt membri de sindicat vor purta banderole albe sau vor afișa pe uşa biroului revendicările, în semn de protest, dar vor lucra în condiţii normale, fără să-și întrerupă programul, se arată într-un comunicat al FNSA, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, care este afiliată la CNS Cartel Alfa.

Sindicaliștii cer revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală. Pentru aceasta, ei solicită aplicarea imediată și integrală a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În plus, ei cer înlocuirea sintagmei „venituri” cu „salariul de bază/încadrare” sau excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă prin Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

Aici sunt vizate indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene și spor condiţii de muncă.

Sindicaliștii așteaptă demararea discuţiilor şi negocierilor pentru rezolvarea revendicărilor făcute.

Vezi si

Victimele din Argeș au fost omorâte cu pietre de diferite mărimi și chinuite de seară până spre dimineață

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală Argeș, a declarat, marți seară, după ce a …