Wednesday , December 7 2022

Sindicaliştii protestează din 28 februarie şi intră în grevă când Codul Muncii ajunge la promulgare

Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de dialogului social, iar din 28 februarie încep acţiunile de protest în teritoriu.

Potrivit planului de acţiune stabilit, luni, de birourile executive ale tuturor federaţiilor afilitate la cele cinci confederaţii, din 28 februarie încep protestele în teritoriu, iar în Capitală din ziua în care se discută la Camera Deputaţilor proiectul de modificare a Codului Muncii.
Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat, luni după-amiază, că au stabilit pichetarea intrărilor în sediul Parlamentului, discuţii cu deputaţii din comisie, pichetări şi vizite la domiciliu şi la sediile PDL, UDMR, UNPR, minorităţi, pentru depunerea solicitărilor sindicale, mitinguri în teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau naţionale şi grevă de avertisment în ziua votului în Camera Deputaţilor.
La nivel local, în fiecare luni începând din 28 februarie şi până în 18 aprilie vor fi mitinguri în faţa prefecturilor, precum şi a primăriilor din Bihor, Botoşani, Harghita, Constanţa şi Caraş-Severin.
Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.
Emil Boc a precizat că va avea discuţii pe tema Codului Muncii cu fiecare grup parlamentar din coaliţie.
El a mai spus că în perioada următoare va menţine şi continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.
Emil Boc a precizat că în urma acestor consultări Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.
Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că există posibilitatea ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru modificările Codului Muncii, o decizie urmând să fie luată după discuţii în coaliţie şi în Guvern.

Vezi si

Ciucă despre aderarea României în Schengen: Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Mergem mâine la vot

România va cere joi un vot privind aderarea la Schengen, pentru că „starea de incertitudine …