Tuesday , May 17 2022

Sibiul și Timișoara intră în scenariul roșu. Rata de infectare a trecut de 3

Alte două mari orașe din România – Sibiu și Timișoara – vor intra în scenariul roșu, care presupune închiderea școlilor, purtarea obligatorie a măștii și în spațiile deschise sau închiderea restaurantelor, a teatrelor și cinematografelor. La Timișoara, rata de infectare a ajuns vineri la 3,39 la mia de locuitori, iar la Sibiu – 3,24.

La Sibiu, școlile au fost anunțate deja că trec la cursuri exclusiv online

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis vineri că şi în municipiul Sibiu devine obligatorie purtarea măştii şi cursurile se vor face doar online, începând de sâmbătă, timp de 14 zile, a anunțat Prefectura, citată de Agerpres.

Deciziile CJSU pentru Sibiu și pentru cele două localități din județ:

Începând cu sâmbătă, ora 00:00 până în 6 noiembrie, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Tot de sâmbătă, se închid cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte.

Tot în următoarele 14 zile, vor fi închise restaurantele şi cafenelele.

În municipiul Sibiu, toate cursurile se vor face doar online, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, profesorul Alexandru Dumbravă.

“Toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi private, acreditate sau autorizate din municipiul Sibiu propun trecerea în scenariul roşu ca urmare a depăşirii indicelui de peste 3 la mia de locuitori. (…) din păcate, închidem porţile şi ne supunem prevederilor legii, sperăm ca împreună cu populaţia să reuşim să scădem acest indice păcătos”, a declarat Alexandru Dumbravă.

La Timișoara, rata de infectare a atins vineri 3,39 la mia de locuitori, conform Prefecturii Timiș, scrie tion.ro. La Prefectură are loc un Comitet pentru Situații de Urgență, unde se vor lua unele măsuri restrictive pentru următoarele zile, cum ar fi închiderea restaurantelor și a școlilor.

HotNews

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …