Tuesday , October 4 2022

Sfatul lui Nastase: Ponta sa accepte provocarea intre "barbati" lansata de Iohannis

nastase

Fostul presedinte al PSD Adrian Nastase il sfatuieste pe premierul Victor Ponta sa accepte provocarea lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, cu privire la convocarea Parlamentului pentru a respinge legea gratierii si amnistiei.
“Daca problema e atat de serioasa pentru ‘barbati’ inainte de duminica votului, nu vad de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – facuta, probabil, in bascalie – ca Parlamentul sa se reuneasca vineri pentru a da un vot negativ acestui proiect de lege”, scrie pe blog Adrian Nastase.
“Evident, stim cu totii ca, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibila, dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis. Da, Victor, spune ca esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Daca asta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea sa fie presedintele Romaniei…”, adauga fostul presedinte al PSD.
Adrian Nastase isi argumenteaza pozitia spunand ca discutia legata de Legea gratierii si a amnistiei este “o tema falsa in dezbaterea publica”, pentru ca Parlamentul poate sa respinga proiectul aflat la Camera Deputatilor, dar apoi sa propuna un alt proiect pe acelasi subiect.
“Care este problema ca ACEST proiect sa fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei”, explica fostul presedinte al PSD.
In opinia sa, “Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativa legislativa) intr-o alta sesiune in urma unei dezbateri publice – care sa clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern”.
Adrian Nastase mai arata, in context, ca “o astfel de lege a fost adoptata in 1997, in timp ce Traian Basescu si Crin Antonescu faceau parte din guvernul CDR”, dar si ca “legi asemanatoare sunt adoptate in toate tarile, cu o anumita frecventa”.
“Nu din incompetenta, ci din rea-credinta. Iohannis i-a propus aseara (miercuri – n.red.) lui Ponta sa discute acest subiect ‘ca intre barbati’. Eu cred ca un alt organ ar fi mai util pentru a discuta aceasta tema”, mai spune, ironic, fostul premier.
Candidatul ACL la presedintie i-a cerut, miercuri seara, lui Victor Ponta sa convoace Parlamentul pentru a respinge Legea amnistiei si gratierii.
“Domnule Ponta, ca intre barbati, haideti sa convocam maine Parlamentul si sa inchidem odata pentru totdeauna capitolul rusinos al Legii amnistiei si gratierii!”, a spus primarul Sibiului in timpul dezbaterii organizate de B1 TV.

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …