Thursday , April 8 2021

Serviciul de Securitate al Ucrainei: Rusia a plănuit incendierea a două școli românești din regiunea Cernăuți

cernauti

Serviciile speciale ruse au planificat incendierea a două şcoli cu predare în limba română din Cernăuţi, a informat vineri centrul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).
„Agenţii SBU au împiedicat provocări îndrăzneţe în regiunea Cernăuţi. Persoane care au fost deja identificate de SBU au primit de la Rusia o plată în avans pentru a incendia două şcoli româneşti din Bucovina”, a detaliat Centrul de presă al SBU citat de agenţia ucraineană Unian, potrivit Agerpres.
Serviciul de Securitate al Ucrainei a vorbit despre eforturi intensificate ale serviciilor ruseşti speciale de destabilizare în Ucraina şi discreditare a ţării în ochii comunităţii mondiale. Conform centrului de presă al SBU, numai în februarie au existat 12 astfel de provocări.
În afară de tentativa dejucată de incendiere a două şcoli româneşti, SBU a informat despre o încercare de incendiere la sediul centrului comunităţii culturale maghiare din regiunea Transcarpatia. În plus, serviciile speciale ruseşti au intenţionat să organizeze o campanie falsă în Ujgorod pentru a încuraja ura etnică.

Vezi si

CFR introduce vagoane de dormit la trenurile de zi. “Este absurd. La trenurile de noapte, sunt doar locuri pe scaun”

Asociația Pro Infrastructură acuză că CFR Călători a dat un comunicat de presă prin care …

One comment

  1. E posibiul orice,Ucraina-oameni de buna credinta din Bucovina trebuie sa fie uniti sa fie foarte vigilenti ca raii facatori vor sa destabilizeze ,sa bage intriga intre vecini intre cei care se impaca bine pentru a profita.Cum spun unii Dezbina,destabilizeaza si apoi manipuleaza. Nu se gandesc ca acolo unde ai pacatuit acolo vei pedepsit..