Thursday , February 22 2024

Şerban Nicolae, care nu a mai avut loc pe listele PSD, candidează la Senat din partea ecologiştilor

Senatorul Şerban Nicolae a anunţat, joi, că va candida pentru un nou mandat pe listele Partidului Ecologist Român. Anunţul vine la scurt timp după ce Nicolae şi-a făcut publică demisia din PSD, dupa 30 de ani.

Senatorul spune că a fost pus “în fața celui mai greu moment din cariera politică, acela de demisiona din partidul înfiinţat, împreună cu alți colegi, in 1992”.

Într-o postare însoţită de o fotografie de la înregistrarea la tribunal a FDSN (precursorul actualului PSD), Şerban Niculae acuză actuala conducre PSD că a dat curs presiunilor făcute “cu disperare” pentru îndepărtarea sa din funcţii.

“Maxima acuratețe în judecarea activității mele politice o dă reacția adversarilor politici, a celor care își doresc distrugerea PSD. Încrâncenarea, agresivitatea, minciunile (încă mai sunt cetățeni convinși că am fost cândva șofer!) și disperarea cu care am fost atacat și cu care s-a cerut conducerii partidului îndepărtarea mea din funcții și chiar din PSD arată clar de cine s-au temut aceștia cu adevărat. Cine le demască impostura, hoțiile și abuzurile. Fără îndoială, nu sunt singurul. Niciodată nu au reușit să mă înfrângă pe plan profesional, în confruntările de idei și în argumentație”, a scris senatorul.

El a mulţumit conducerii formaţiunii ecologiste pentru posibilitatea de a candida din nou şi a anunţat că face echipă cu un alt nume cunoscut din PSD care nu şi-a mai găsit loc pe listele social-democraţilor, deputatul Liviu Pleşoianu.

“Îi mulțumesc lui Dănuț Pop și colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate și au asigurat formalitățile necesare. Pe unii îi cunosc de mai mult timp și împreună am conceput proiectul prin care scoaterea din țară a lemnului brut să fie interzisă pentru zece ani și sancționată ca infracțiune. Nu sunt o vedetă politică și nici soluția-miracol. Sunt un om de echipă. De aceea, alături de colegii de la P.E.R. și în echipă cu Liviu Pleșoianu, cu transparență și onestitate ca întotdeauna vreau să ofer electoratului din București o alternativă politică de patriotism, legalitate, dreptate socială și viață sănătoasă. O alternativă la listele cu candidați ‘de import’, la cele cu ‘implant de celebrități’ și la cele care se bazează pe atacul la sacii cu voturi”, a concluzionat Şerban Nicolae.

Vezi si

Ciucă+Ciolacu: Alegeri comasate. Listă comună la europarlamentare, liste separate la locale. Prezidențiale în septembrie

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc pe 9 iunie, …