Friday , May 24 2024

Şerban Huidu va fi scos treptat din comă si nu va fi operat

Starea realizatorului TV Şerban Huidu este stabilă, în următoarele ore el urmând să fie detubat şi scos treptat din coma indusă, au declarat, joi, medicii de la Spitalul Universitar din Innsbruck, unde acesta este internat.
Conform medicului Erich Schumtzhard, joi dimineaţă, la 11.30, Huidu a fost supus unei tomografii computerizate, în urma căreia s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene.
Schumtzhard a mai spus că în următoarele ore starea lui Huidu va rămâne, cel mai probabil, stabilă şi că medicii vor începe treptat să îl trezească din comă. Conform medicilor, el va fi detubat, iar vineri ar putea fi treaz.
Medicii nu au observat alte complicaţii, spunând că starea lui este în continuare stabilă. Ei au precizat că Huidu trebuie ţinut în continuare sub observaţie.
Pe de altă parte, mediicii au precizat că, după ultimele analize nu au fost nevoiţi să scadă presiunea craniană, aceasta rămânând constantă.
“Nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Şansele să fie bine sunt foarte mari. Vom vedea mâine (vineri, n.r.)”, a mai precizat medicul Schumtzhard.
Conform medicilor, refacerea completă a lui Şerban Huidu este o chestiune “de săptămâni”, însă personalul medical s-a declarat optimist.
De asemenea, medicii au precizat că datorită faptului că purta o cască de protecţie, nu a suferit o accidentare mai gravă, chiar fatală. Ei au spus că în cădere, Huidu nu a lovit alte persoane.
După ce vor fi făcute analizele neurologice se va putea decide, împreună cu familia lui Şerban Huidu, dacă acesta va fi luat acasă sau va rămâne sub supravegherea medicilor de la spitalul din Innsbruck. Medicii recomandă ca Huidu să mai rămână spitalizat câteva zile, apoi va putea fi transportat unde va decide familia.
Medicul a precizat că Şerban Huidu a fost adus cu un elicopter, în stare de comă, el fiind intubat în această stare.
“În data de 29.12.2010, la ora 13.45, un cetaţean român în vârstă de 34 de ani a coborât pista Familienabfahrt din staţiunea Patscherkofel, comuna Patsch, purtând o cască de protecţie. Pe porţiunea numită Nassengraben, şi-a agăţat un ski şi s-a prăbuşit în partea stângă a direcţiei de mers, circa 10 metri printre copaci în padure. În cădere, s-a accidentat extrem de grav la cap. Românului i s-au acordat îngrijiri din partea salvamontiştilor de pe pârtie până la sosirea elicopterului de salvare C1. În cele din urmă a fost recuperat cu ajutorul unei funii de 40 de metri şi transportat cu elicopterul la clinica din Innsbruck”, se arată într-un comunicat al Poliţiei din Tirol.
Realizatorul TV Şerban Huidu se află internat în stare gravă într-un spital din Austria, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din Innsbruck, în cursul zilei de miercuri, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai postului Prima TV şi apropiaţi ai familiei.

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …