Tuesday , May 24 2022

Sentinta: Radu Mazare, cercetat in stare de libertate

PSD-PC - PDL - NEGOCIERI

Radu Mazăre va fi cercetat de către procurorii DNA în stare de libertate, au decis judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel a fost respinsă contestaţia procurorilor faţă de decizia de cercetare în libertate sub control judiciar a primarului din Constanţa. Decizia este definitivă şi irevocabilă
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a ajuns dimineaţă la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
“Vinerea Mare este ziua victoriei împotriva păcatului şi a Satanei. Ca să fii judecat că ai construit case pentru săraci şi la preţul cel mai mic din câte s-a construit vreodată în ţara românească, în Vinerea Mare, cred că spune totul”, a declarat Radu Mazăre.
Pe 9 aprilie, judecătoarea Rodica Cosma de la ÎCCJ a respins propunerea DNA de arestare preventivă a lui Radu Mazăre pe motiv că procurorii nu au adus probe care să demonstreze că primarul municipiului Constanţa ar fi primit mită de la omul de afaceri Morgenstern Avraham în schimbul facilitării câştigării unui contract privind construirea de locuinţe sociale.
DNA a făcut contestaţie, care s-a judecat astazi la ÎCCJ.
Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost reţinuţi săptămâna trecută de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.
Procurorii susţin că, în anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazăre, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totală de 175.000 de euro pentru a facilita câştigarea de către acea societate, în condiţii avantajoase, a licitaţiei având ca obiect contractul de construire a Campusului social ‘Henri Coandă’ în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).
 
 

Vezi si

O dronă a armatei Ucrainei a fost găsită în apele teritoriale ale României, între Sulina şi Sfântu Gheorghe

Forțele navale au recuperat epava unei drone militare care plutea în derivă în apele teritoriale …