Monday , February 6 2023

Senatul RESPINGE solicitarea privind urmărirea penală a lui Vosganian

vosganian

Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, potrivit unor surse parlamentare citate de MEDIAFAX. Decizia a fost luată cu 126 de voturi “împotriva” urmăririi penale şi 25 “pentru”. Votul a fost secret, cu bile. “Sunt gata să-mi dau demisia!”, a spus Vosganian, după aflarea rezultatului votului.
După respingerea cererii privind solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa, Varujan Vosganian a declarat că este pregătit să-şi dea demisia de onoare şi că va avea o discuţie în acest sens cu premierul.
“Vă mulţumesc din inimă! Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare în situaţia în care aceasta va fi concluzia consultărilor. (…) Concluzia va fi în urma dialogului cu primul ministru”, a spus Vosganian, după aflarea deciziei.
Plenul Senatului a dezbătut, luni, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian.
Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.
Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.
Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Vezi si

MS mobilizează profesionişti care vor să plece în Turcia și organizează campanie de donare de sânge

Ministerul Sănătății din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de …