Tuesday , November 29 2022

Senatul aproba proiectul de lege pentru autostrazile Satu Mare-Suceava si Bucuresti-Brasov-Bacau 

Senatul a adoptat, miercuri, trei proiecte legislative de aprobare a obiective de investitii in infrastructura rutiera, pentru autostrazile Bucuresti-Brasov, Brasov-Bacau si Autostrada Nordului.

Demersul legislativ are loc la cinci zile dupa ce romani din toata tara au protestat din cauza lipsei de autostrazi si a doua zi dupa ce premierul Viorica Dancila a facut apel ca “toata lumea sa puna umarul la constructia de autostrazi”.

Camera Deputatilor este camera decizionala asupra celor 3 proiecte.

Autostrada Iasi-Tg.Mures este prima care a capatat statut de lege, in decembrie 2018, lege deja incalcata de catre Guvernul Romaniei: desi ar fi trebuit sa inceapa demersurile, nu s-a miscat nimic.

De precizat: Comisia pentru Transporturi din Senat pregatise rapoarte de respingere a proiectelor Brasov-Bacau si Satu Mare-Suceava, insa Senatul a trecut peste ambele rapoarte ale comisiei.

Plenul a adoptat propunerea legislativa privind aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Brasov-Bacau, in unanimitate, cu 74 de voturi “pentru”.

Potrivit proiectului legislativ initiat de parlamentari din toate partidele politice, termenul de executie a obiectivului de investitii este de cinci ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Autostrada Brasov-Bacau se finanteaza de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, din fonduri externe si din fonduri europene disponibile in cadrul exercitiului financiar multianual 2019-2024.

Si propunerea legislativa pentru aprobarea obiectivului de investitii “Autostrada Nordului” a fost adoptata de senatori, cu 72 de voturi “pentru” si o abtinere.

ziare.com

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc, disponibili până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …