Monday , October 3 2022

Senatul a stabilit cui pot delega din atribuţii primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene

senat

Primarii vor putea să îşi delege din atribuţii secretarilor primăriilor, conducătorilor compartimentelor funcţionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum şi conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, în funcţie de competenţe, au decis, marţi, senatorii.
Senatul a adoptat, în acest sens, cu amendamente, în calitate de Cameră decizională, o propunere legislativă pentru modificarea Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, iniţiată de senatorii PSD Gabriela Firea şi Darius Vâlcov, preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică.
Senatorii şi-au însuşit prin vot şi un alt amendament al Comisiei pentru administraţie publică şi Comisiei juridice, propus de senatorul UDMR Klarik Laszlo Attila, potrivit căruia şi preşedinţii Consiliilor judeţene pot delega prin dispoziţie unele dintre atribuţiile acestora vicepreşedinţilor, conducătorilor compartimentelor funcţionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum şi conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes judeţean.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …