Thursday , April 25 2024

Senatorul Voicu a recunoscut în faţa instanţei că a luat bani de la Căşuneanu şi Locic

Senatorul Cătălin Voicu a declarat, marţi, în faţa instanţei supreme că a împrumutat diverse sume de bani de la Costel Căşuneanu şi a recunoscut că a încheiat un contract cu Marius Locic, negând însă că banii primiţi de la cei doi oameni de afaceri ar fi fost obiectul unui trafic de influenţă.
La termenul de marţi al procesului, senatorul Cătălin Voicu le-a spus judecătorilor instanţei supreme că îl cunoaşte pe omul de afaceri Costel Căşuneanu din anul 2004 şi că până în 2009 între cei doi “s-a închegat o relaţie de amiciţie, prietenie”.
Întrebat dacă a primit bani de la Căşuneanu, Voicu le-a spus judecătorilor că a primit în mai multe rânduri, pe parcursul anului 2009, diverse sume de bani de la acesta, respectiv 100.000 de lei, 150.000 de lei şi, ulterior, 200.000 de euro.
Întrebat care a fost natura primirii acestor bani, Cătălin Voicu a arătat în permanenţă pe durata celor peste ore de audiere că banii de la Costel Căşuneanu au fost luaţi cu titlu “clar” de împrumut şi că suma de 250.000 de lei a reuşit să o returneze, dar nu şi cei 200.000 de euro, din cauza faptului că a fost reţinut şi ulterior arestat.
Cătălin Voicu, în urma insistenţelor procurorului DNA, a mai arătat că nu recunoaşte şi contestă în întregime interceptările şi înregistrările ambientale din dosar. Senatorul a arătat că “s-a folosit întreaga plajă” de modificări ale acestora, în sensul că au fost fie trunchiate, fie unele pasaje luate dintr-o discuţie şi puse în altă discuţie, fie au fost adăugate cuvinte şi expresii care nu-i aparţin.
În legătură cu faptele de care este acuzat privindu-l pe Marius Locic, Cătălin Voicu a spus că l-a cunoscut pe omul de afaceri în anul 2007, la o adunare a PSD. El a mai spus că ulterior, în anul 2009, Marius Locic a venit însoţit de fostul general SIE Adrian Isac la restaurantul Select din Capitală pentru a i se plânge în legătură cu un presupus şantaj făcut de un cetăţean arab asupra omului de afaceri. Voicu a precizat că Locic i-a povestit la acel moment despre un om de afaceri arab care se presupune că îl şantaja şi îl ameninţa că dacă nu completează o serie de cecuri în alb date de Marius Locic respectivului afacerist, străinul ar plăti 50.000 de euro unor persoane influente din poliţie care să-l aresteze într-un litigiu comercial ce avea să devină unul penal.
În legătură cu acest aspect, Voicu a arătat că a fost dispus să-i ofere ajutorul lui Marius Locic, în sensul că l-a contactat pe Mihai Călinescu, adjunctul şefului Poliţiei Române, dar care avea şi calitatea de comandant al Poliţiei Capitalei, spundu-i “să-l primească pe Marius Locic în audienţă, iar dacă are dreptate să-i facă dreptate, iar dacă nu are dreptate să nu-i facă dreptate şi să uite că l-a trimis pe acesta”.
Voicu a precizat că toate aceste discuţii au avut loc în prezenţa generalului Isac, dar şi a patronului barului Select, Liviu Capotă. Întrebat de ce a fost atât de serviabil faţă de omul de afaceri, Cătălin Voicu a spus că a simţit că este de datoria lui ca om şi ca politician, câştigând un mandat de senator pentru Sectorul 5, acestea fiind criteriile care l-au împins să facă acest gest.
Voicu a mai arătat că pentru acest demers nu a cerut şi nu a primit niciun fel de bani de la omul de afaceri Marius Locic, recunoscând totuşi, în continuarea declaraţiei, că la aproape două luni după acest gest a încheiat cu Marius Locic un contract de asistenţă în valoare de 119.000 de lei.
Întrebat pe ce anume trebuia să-l consilieze pe Locic, Cătălin Voicu a precizat că s-a stabilit verbal durata contractului pentru unu-doi ani şi că datoria lui era să-l consilieze pe omul de afaceri pe probleme civile şi comerciale. Nici în legătură cu discuţiile ambientale şi interceptările făcute de procurori privind acest caz Voicu nu a avut nimic de comentat şi a arătat că va contesta aceste probe.
Instanţa supremă a început, marţi, audierile în procesul în care senatorul Cătălin Voicu este judecat alături de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi de fostul preşedinte al Secţiei civile a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Florin Costiniu.
Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv, este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.
Alături de acesta sunt judecaţi, în libertate, Florin Costiniu, pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu – asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, precum şi Marius Locic – administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

Vezi si

Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan …

One comment

  1. Pana la urma nu va iesi nimic din toata sporovaiala aceasta.Eu cred ca totul se transforma intr-un circ politic si in cele din urma se va inchide pravalia.Ce este grav,este problema ascultatului telefonului de catre cine vrea organul politic.Nu mai este asigurata securitatea individului,ca si in timpul comunismului,se adopta aceleasi metode,dar vorba vine ca acum este democratie.S-o creada ei!