Wednesday , April 17 2024

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, cererile de eliberare formulate de avocaţi şi luate în discuţie în urmă cu o zi.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au audiat, marţi, pe senatorul Cătălin Voicu şi pe omul de afaceri Costel Căşuneanu timp de mai bine de şapte ore şi jumătate.
După audierea celor doi, judecătorii instanţei supreme au mai dezbătut, timp de aproximativ două ore, două solicitări privind măsura arestării lui Cătălin Voicu, dar şi o cerere din oficiu privind legalitatea şi temeinicia menţinerii măsurii arestării preventive în cazul senatorului.
În cadrul acestor cereri, procurorul DNA a arătat că nu este de acord cu eliberarea senatorului, printre motive fiind şi faptul că declaraţiile lui Voicu şi ale lui Căşuneanu de marţi au contradicţii. Totodată, procurorul a mai susţinut că Voicu, în declaraţia sa, “a recunoscut că a cerut dosare, că s-a interesat despre dosare, că a preluat şi a înmânat mai departe hotărâri ale instanţei şi că a discutat cu un judecător despre situaţia juridică a dosarului unuia dintre inculpaţi”.
Procurorul a susţinut că, din acest punct de vedere, încă persistă pericolul pe care senatorul Voicu l-ar prezenta faţă de ordinea publică.
În replică, avocaţii au arătat că au apărut temeiuri noi care să justifice punerea în libertate sub control judiciar a lui Voicu. Ei au precizat că după audierea, la termenul de marţi, a doi inculpaţi din acest doasar, Voicu nu mai poate influenţa aflarea adevărului.
Totodată, avocaţii au precizat că declaraţiile clientului lor s-au coroborat cu cele ale lui Căşuneanu şi că este incorect afirmaţia procurorului DNA. Aceştia au mai arătat că senatoul Voicu se află în arest “de mai bine de şapte luni şi 16 zile”, ceea ce, în opinia lor, “pare să se transforme într-o măsură de condamnare, şi nu una de prevenţie”.
La finalul celor aproximativ 11 ore de dezbateri şi audieri, instanţa supremă a stabilit următorul termen în 12 ianuarie 2011.

Vezi si

Două grupuri de români, blocate pe aeroportul din Dubai după ploile devastatoare din Emirate

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe …