Thursday , January 27 2022

Senatorul Catalin Voicu, condamnat la 5 ani inchisoare

Senatorul Cătălin Voicu a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-au pronunţat vineri în dosarul în care senatorul era judecat pentru trafic de influenţă.
Cătălin Voicu a fost condamnat la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la 4 şi 5 ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de 1,2 ani de închisoare, el urmând să execute pedepasa cea mai mare, adică 5 ani.
Instanţa supremă a precizat că se deduce din pedeapsa de cinci ani perioada de arest preventiv executată de Voicu, din 30 martie 2012 până în 18 iulie 2011.
Decizia completului de trei judecători al instanţei supreme poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.
Totodată, fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a fost condamnat la 4 ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de 7 ani.
Marţi, magistraţii deciseseră amânarea pentru data de 1 iunie.  La ultimul termen al procesului, din 14 mai, procurorii DNA au cerut anularea deciziei de punere în libertate sub control judiciar a senatorului Cătălin Voicu pentru că nu s-a prezentat la termenul din 20 aprilie al procesului, însă magistraţii instanţei supreme au respins, ca nefondată, această cerere, potrivit NewsIn.
Cătălin Voicu a fost eliberat, în 18 iulie 2011, din Penitenciarul Bucureşti – Rahova, în urma deciziei Completului de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, senatorul afirmând, la ieşirea din arest, că este nevinovat.
Completul de 5 Judecători al instanţei supreme a decis definitiv, în 18 iulie 2011, că senatorul Cătălin Voicu poate fi judecat în libertate, după aproape un an şi patru luni de arest, după ce a respins recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei anterioare a Secţiei Penale.
Pe 12 iulie, Secţia Penală a instanţei supreme a decis, pentru a patra oară, eliberarea senatorului din arest şi impunerea interdicţiei de a părăsi Capitala. Deciziile anterioare au fost casate de Completul de 5 Judecători, care a decis ca Voicu să rămână în arest.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată, pe 21 mai 2010, pe senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru fapte de corupţie.
Astfel, potrivit DNA, senatorul Voicu este acuzat de două fapte de trafic de influenţă, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Fostul preşedinte al Secţiei Civile a ÎCCJ, Florin Costiniu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, în timp ce oamenii de afaceri Costel Căşunea nu şi Marius Locic au fost deferiţi justiţiei pentru  cumpărare de influenţă,  în formă continuată, respectiv cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată. (realitatea.net)

Vezi si

56 de percheziții în 7 județe, într-un dosar de vaccinare “la chiuvetă”

Polițiștii fac joi, 27 ianuarie, percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi …