Wednesday , February 1 2023

Senatorii au votat pentru ANULAREA amenzilor date în starea de urgență

Senatorii au adoptat marți proiectul de lege inițiat de ALDE, PRO România și UDMR care anulează amenziile date românilor în perioada stării de urgență. De asemenea, inițiativa prevede returnarea banilor celor care au plătit deja sancțiunile aplicate de autorități.

Cu 90 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și 39 de abțineri proiectul de lege anulează practic toate procesele-verbale de contravenție emise în baza articolului 28 din ordonanța de urgență 1 din 1999. Este vorba de amenzile mari cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei și declarate neconstituționale de către CCR în luna mai.

O altă prevedere stipulează ca, în urma solicitării, să se returneze integral sumele achitate de contravenineți, iar cei care nu au plătit încă amenzile primite nu vor mai fi obligați să o facă.

Totuși, proiectul de lege prevede că rămân valabile amenzile date pentru încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu și carantină, precum și cele aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Proiectul merge la Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

HotNews

Vezi si

Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și Michael Jackson, în echipa de apărători a fraților Tate. Ea i-a vizitat în arest

Milionarii britanici Andrew şi Tristan Tate au fost duși miercuri la Curtea de Apel București, …