Friday , January 28 2022

Șeful TVR acuză presiuni din zona premierului Ponta: Am primit mesaje să-l dau afară pe Nistorescu

stelian-tanase

Premierul VICTOR PONTA s-ar fi supărat pe un articol publicat de jurnalistul Cornel Nistorescu pe siteul cotidianul.ro. Cum Nistorescu este colaborator al TVR, șeful Televiziunii Publice, Stelian Tănase, susține că a fost avertizat de staff-ul lui Ponta pentru acest caz.
“Faptele – luni Cornel Nistorescu a publicat un articol în Cotidianul.ro in care critică ideea de a-l suspenda pe Traian Băsescu. Țintele criticilor autorului sunt pe rînd Traian Băsescu însuși, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Se pare că articolul i-a fost arătat de un binevoitor premierului care s-a supărat foarte tare. Ceilalți doi, nu. Cert este că am primit încă de luni dimineață pe email, sms, telefon, sau în direct atenționări, mai ales din zona consilierilor și a amicilor premierului. Nu pot să spun că mi-a facut plăcere, dimpotrivă. Veți spune ce legătură are cu mine articolul incriminat. În plus, Nistorescu este liber să scrie ce crede el de cuviință. De ce sunt presat eu, Stelian Tănase? E simplu. Nistorescu colaborează cu TVR, iar eu sunt directorul TVR. Unii cred că TVR se subordonează guvernului. Eventual, Nistorescu ar trebui dat afară”, dezvăluie Stelian Tănase, pe  blog.
“A apărut chiar ideea (fandacsia, zic eu ) că Nistorescu ar juca un rol prea mare pe lingă mine în conducerea TVR și se construiesc tot felul de scenarii. Suntem o țară de scenariști, cert. Adevărul este că Nistorescu nu are niciun rol dincolo de propria lui emisiune. Niciunul. Sunt totuși cîteva persoane la vîrful TVR care exercită o influență mult mai mare decit le dă dreptul funcțiile, valoarea, etc. dar acelea se recrutează dintre cei care reazemă ușile miniștrilor și diverșilor lideri politici de care sunt protejați, fapt care îi face intangibili. Numele lor se cunosc bine în TVR”, adaugă Stelian Tănase.
 

Vezi si

Doi tineri de 15 și 20 de ani au murit în ultimele 2 zile, după ce au trecut prin COVID și ieșiseră din izolare

Doi tineri au murit în ultimele 2 zile după ce au ieșit din izolare, post-COVID. …