Saturday , December 3 2022

Seful politistului acuzat de pedofilie a fost demis. Sunt cercetati si cei implicati in ancheta si psihologul unitatii

Seful politistului retinut pentru pedofilie a fost demis, marti, potrivit unui comunicat oficial remis de Politia Romana.
pedofilul

Decizia a fost luata ca “urmare a concluziilor preliminare rezultate in urma verificarilor dispuse de seful Politiei Romane la Brigada Rutiera Bucuresti”, arata sursa citata.
Astfel, a fost “eliberat din functie comisarul sef de politie Vornicu Emanuel Rene, sef Serviciu Supraveghere Rutiera Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigazii Rutiere, pana la clarificarea situatiei de fapt”.
De asemenea, s-a decis “informarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea initierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrarilor penale in care este cercetat cel in cauza, iar, in functie de rezultatul acesteia, dispunerea de masuri legale”.
Totodata, s-a dispus si “cercetarea disciplinara a sefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea in serviciu a politistilor rutieri, precum si a psihologului unitatii cu privire la activitatea desfasurata”.
Deciziile au fost luate de seful Politiei Romane, Bogdan Despescu.
Politistul acuzat de pedofilie va fi prezentat, marti, la Judecatoria Sectorului 6, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Marti dimineata, ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut prima reactie in acest caz, precizand ca se astepta ca “cineva sa faca un pas in spate” si sa isi asume responsabilitatea pentru faptul ca barbatul acuzat de pedofilie este in Politie de mai multi ani.
ziare.com

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …