Sunday , December 4 2022

Şeful Poliţiei Capitalei a fost inlocuit în urma atacului armat de la coafor. Comisarul-şef Gheorghe Dumitru preia interimatul

Viorel Vasile a fost inlocuit de la sefia Politiei Capitalei
Viorel Vasile a fost schimbat, miercuri, de la conducerea Poliţiei Capitalei, în urma anchetei privind atacul armat de la coaforul din Dorobanţi, în care poliţişti de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat cu celeritate plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan.
Oficiali din Ministerul Administraţiei şi Internelor au confirmat că Vasile Viorel a fost schimbat de la conducerea Poliţiei Capitalei, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.
Ministrul de Interne, Gabriel Berca a dispus, miercuri, încetarea împuternicirii în funcţia de directorul general al Poliţiei Capitalei a chestorului Vasile Viorel, continuitatea conducerii instituţiei fiind asigurată de adjunctul acestuia, comisarul-şef Gheorghe Dumitru, au anunţat oficiali ai MAI.
Autorului atacului armat de la un salon de cosmetică din Dorobanţi, Gheorghe Vlădan, a fost arestat preventiv, marţi seară, pe o perioadă 29 de zile, petnru omor calificat şi deosebit de grav şi de tentativă la această faptă.
Acesta a tras 11 gloanţe cu un pistol Glock de nouă milimetri cu încărcător de 19, ucigând-o pe soţia sa şi pe casiera de la coafor şi rănind alte şase persoane.
Poliţistul Gheorghe Vlădan lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu – Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, anterior el fiind angajat ca şofer la MAI.
Poliţişti ai Secţiei 14 Bucureşti sunt cercetaţi disciplinar în urma atacului armat din Dorobanţi, întrucât Florina Vlădan a făcut plângere împotriva soţului său, precizând că acesta deţine armă de foc, însă nu s-a urgentat soluţionarea reclamaţiei, au declarat  surse judiciare.
În 1 martie, Florina Vlădan l-a reclamat pe soţul său la Secţia 14 Poliţie, pentru comportament agresiv.
Anterior, Gheorghe Vlădan a fost reclamat de câteva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un bărbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atentă a cazului.
Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a dispus, marţi dimineaţă, verificări privind modul de soluţionare a plângerilor depuse împotriva agentului Gheorghe Vlădan, precum şi a modului în care acesta a obţinut autorizaţia pentru armă, cu care a deschis focul în coaforul din Dorobanţi.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat că Liviu Popa a dispus verificări “pe toate palierele”.
Astfel, verificările vor viza modul în care au fost soluţionate plângerile depuse la Poliţie împotriva agentului Gheorghe Vlădan, precum şi modul în care agentul a obţinut autorizaţia pentru deţinere de armă. Totodată, vor fi făcute verificări privind atribuţiile serviciului care autorizează deţinerea de arme.
Potrivit sursei citate, există proceduri clare atât în ceea ce priveşte modalitatea de soluţionare a plângerilor depuse la Poliţie, cât şi referitor la eliberarea autorizaţiilor de port-armă. Ciocan a precizat că există termene legale pentru soluţionarea plângerilor, care pot fi prelungite tot în condiţiile legii.
Prim-adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a susţinut că agentul de poliţie Gheorghe Vlădan a fost reclamat la Poliţie de un vecin pentru probleme de convieţuire în imobil şi de soţia sa, Florina, care a depus plângere în 1 martie 2012, pentru comportament agresiv.
Potrivit procurorului Marius Iacob, în 2011 au fost formulate trei plângeri împotriva poliţistului din partea unui vecin, în legătură cu convieţuirea în clădire, o altă plângere a fost făcută în 1 martie de soţia agentului pentru comportament agresiv.
Autorul atacului armat de luni de la coaforul din zona complexului Perla din Capitală, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, a fost acuzat în 2005, de ameninţare, insultă şi loviri sau alte violenţe, instanţele de judecată dispunând achitarea aceastuia la fond şi recurs.
Gheorghe Vlădan se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Florina, primul termen de judecată fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.
Chestorul Viorel Vasile a fost învestit în 31 martie 2011 la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru şase luni adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne.
Anterior, Viorel Vasile a fost şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …