Tuesday , September 27 2022

Seful Institutului Geologic a fost demis: Declaraţiile mele despre Roşia Montană deranjau

marincea

Ștefan Marincea, șeful Institutului Geologic, a fost demis. Marincea spune că va ataca în instanţă demiterea şi crede că totul are legătură cu poziţia sa împotriva proiectului Roşia Montană.
Şeful Institutului Geologic Român, Ştefan Marincea, a fost demis astăzi din funcţie. “Am primit o hârtie de la minister, semnată de domnul Mihnea Costoiu sau de Remus Pricopie (ministrul Cercetării, respectiv ministrul Educaţiei, n. red.) prin care am fost informat că am fost înlocuit din funcţie. Eu am un litigiu cu Ministerul Educaţiei, de la precedenta demitere, am câştigat pe fond, voi câştiga şi la recurs, după care voi câştiga şi pentru această demitere. Eu sunt în litigiu pe o speţă privind accesul la documente clasificate, dar ei nu pot folosi acest motiv. Se ştia de patru luni, de ce nu m-am demis atunci? Îmi afectează grav probitatea profesională, este o formulă de a mă face să nu mai am acces la anumite documente. Eu nu îmi voi trăda niciodată ţara”, a declarat Marincea.
În plus, acesta suspectează faptul că demiterea sa are legătură cu poziţia sa fermă împotriva proiectului Roşia Montană. “Cred că aici declaraţiile mele ar fi putut să deranjeze”, a subliniat Marincea.

Vezi si

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali și ale angajaților din administrația locală

Camera Deputaților a votat, marți, în calitate de for decizional, majorarea salariilor din administrația locală. …