Friday , May 24 2024

Şeful DGIPI, Rareş Văduva, pus sub învinuire de DNA pentru fapte de corupţie

rares vaduva

Rareş Văduva, şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, deturnare de fonduri şi obstrucţionarea justiţiei.
Rareş Văduva a venit la sediul DNA însoțit de avocat şi nu a dorit să facă declarații în legătură cu dosarul în care a fost citat. El a spus doar că nu știe în ce calitate a fost chemat.
Șeful DGIPI a părăsit sediul DNA după mai puțin de 30 minute. Potrivit unor surse judiciare, lui Rareș Văduva i s-a citit ordonanța de continuare a urmăririi penale, acuzațiile fiind de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și obstrucționarea justiției. Sursele citate au arătat că acuzațiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.
Rareş Văduva a preluat conducerea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă în luna februarie, după ce fostul şef DIPI, Nicolae Gheorghe, a fost pus sub urmărire penală alături de fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de deturnare de fonduri.
 

Vezi si

MAE: Un diplomat rus a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

Autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din …