Wednesday , February 28 2024

Seful Curtii Militare de Apel, suspendat de CSM in urma unor sesizari ale subalternilor

CSM

Judecatorul Gheorghe Manea, presedintele Curtii Militare de Apel, a fost suspendat de Consiliului Superior al Magistraturii in urma unor plangeri ale subalternilor sai, anunta CSM, intr-un comunicat.
“Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, din oficiu, in temeiul dispozitiilor art. 52 alin. 1 teza a II – a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a dispus suspendarea din functia de judecator a domnului Manea Gheorghe, presedintele Curtii Militare de Apel, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare ce face obiectul dosarului nr. 32/J/2016”, se arata in comunicat.
Potrivit dispozitiilor art. 52 alin.1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, “Pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare – daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei”, se mai precizeaza in comunicat.
 

Vezi si

sectie de votare indicator alegeri Obiectiv

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, au decis liderii Coaliției

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale. Acestea ar urma să fie organizate pe …