Monday , January 17 2022

Şeful Corpului de control al premierului demisionează, după o postare controversată pe Facebook

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, va pleca din funcţie începând cu 1 octombrie, au declarat pentru News.ro, luni, surse politice.
valentin mircea

Decizia are loc la două zile după ce acesta a criticat pe Facebook reacţia slabă a autorităţilor la cutremurul de vineri noapte, spunând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia. Ulterior, el a şters acea postare şi a scris că “în curând va reveni în mediul privat”.
Conform surselor citate, Valentin Mircea urmează să plece din funcţia de şef al Corpului de control al premierului de la 1 octombrie, la acest moment decizia nefiind formalizată.
Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sâmbătă, pe Facebook, modul în care s-au comportat instituţiile statului din punctul de vedere al comunicării în cazul cutremurului de sâmbătă noaptea, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia.
“Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii”, a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro că afirmaţia lui Valentin Mircea, potrivit căruia oamenii nu ar trebui să se bazeze pe instituţiile statului român în cazul unui mare cutremur, este periculoasă, precizând că nu se poate spune că autorităţile au eşuat, pentru că nu a fost nevoie de nicio intervenţie în cazul seismului din noaptea de vineri spre sâmbătă.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, pentru sursa citată, că Executivul nu îşi asumă poziţia lui Valentin Mircea.
Ulterior, Valentin Mircea a şters postarea de pe Facebook şi a afişat pe pagina sau un mesaj potrivit căruia opiniile exprimate pe pagina sa “reprezintă exclusiv poziţia personală a autorului”.
 
 

Vezi si

Cutremur de 4,5 în România, produs duminică după-amiază. Este al treilea în ultimele 24 de ore

Un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în România duminică, 16 …