Tuesday , October 4 2022

Şeful companiei Aeroporturi a fost demis in urma cazului japonezei ucise

Cornel-Constantin Poteraşu, şeful companiei Aeroporturi Bucureşti, a fost demis de ministrul Transporturilor, potrivit Realitatea TV. Măsura vine în urma cazului japonezei ucise.
Cristinel Fănel Smadu este noul director al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Cornel Poteraşu va ocupa funcţia de director financiar, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
Decizia de înlocuire a directorului general vine după scandalul legat de problema taximetriei ilegale de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) şi a incindentului în urma căruia o tânără japoneză venită în practică în România a fost ucisă.
În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, explică Ministerul Public.
Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Însă tânăra şi Vlad au coborât la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.
Nicolae Vlad (26 de ani), născut în Bucureşti, dar domiciliat în Baloteşti, a fost arestat în 19 august.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …