Tuesday , March 28 2023

Şeful CJ Prahova şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, audiaţi la DNA

DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, sunt audiaţi, marţi, la DNA Ploieşti, în dosarul în care este arestat, pentru trafic de influenţă, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.
Procurorii DNA – Serviciul teritorial Ploieşti îi audiază pe preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi pe fiul acestuia, Vlad Alexandru Cosma, a declarat şeful DNA Ploieşti, procurorul Gabriel Lucian Onea, potrivit Mediafax.
El a menţionat că nu poate da detalii despre calitatea în care cei doi au fost chemaţi la audieri la sediul DNA Ploieşti şi nici despre dosarul în care au loc audierile.
Surse judiciare spun că audierile au loc în dosarul în care este arestat preventiv Răzvan Alexe, denunţat pentru trafic de influenţă de către un om de afaceri care are contracte cu CJ Prahova. Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii CJ Prahova şi ca prieten al deputatului Vlad Cosma.
Surse din CJ Prahova spun că Mircea Cosma, preşedinte al PSD Prahova, are rezervat bilet de avion pentru a pleca la Bruxelles, marţi după-amiază, într-o vizită oficială.
Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales în colegiul uninominal 8 Prahova, care include oraşul Mizil, acelaşi colegiu în care în 2008 a fost ales deputat Adrian Năstase. De altfel, Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Adrian Năstase în timpul mandatului acestuia.
În urmă cu o săptămână, procurorii DNA Ploieşti au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, fiind pentru a doua oară în ultimele luni când anchetatorii anticorupţie cer acte din partea acestei instituţii.
Vicepreşedintele CJ Prahova Laurenţiu Rebega afirma că anchetatorii au cerut mai multe fişe de post ale unor angajaţi din direcţiile achiziţii, economică şi de patrimoniu din cadrul CJ Prahova. Rebega spunea, răspunzând unei întrebări, că respectivele documente au fost cerute în acelaşi dosar în care procurorii DNA au ridicat, în urmă cu câteva săptămâni, alte acte de la sediul CJ Prahova.
În  20 noiembrie 2013, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au stat peste cinci ore la sediul CJ Prahova, în biroul unuia dintre cei doi vicepreşedinţi, Sebastian Danielescu, unde au studiat mai multe documente, ei plecând de la sediul CJ Prahova cu trei cutii cu acte.
La acea dată, vicepreşedintele CJ Prahova Laurenţiu Rebega declara că procurorii au solicitat documente de la Serviciul Achiziţii şi Direcţia Economic din cadrul CJ Prahova privind achiziţii publice făcute de instituţie în anii 2012 şi 2013, acte în care apare numele firmei Star T&D, care are contracte cu CJ Prahova.
Patronul acestei firme, Ion Dumitru, l-a denunţat la DNA pe Răzvan Alexe, un apropiat al conducerii PSD Prahova, pe care l-a acuzat de trafic de influenţă cu un beneficiu de peste cinci milioane de lei, în acest dosar Alexe fiind arestat preventiv.

Vezi si

Prețurile RCA vor fi plafonate pentru 6 luni la nivelul din 28 februarie 2023

Ministerul Finanțelor a publicat luni pe site-ul instituției proiectul de privind stabilirea tarifelor de primă …