Monday , December 5 2022

Şeful CJ Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), şeful IPJ şi liderul PSD Orşova, ARESTAŢI pentru 30 de zile

duicu

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cei trei au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, informează Realitatea TV.
Adrian Duicu şi Ştefan Ponea sunt acuzaţi că ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.
Instanţa a admis astfel cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au reţinut joi pe Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu.
Avocaţii celor trei au declarat recurs la decizia de arestare, contestaţia urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combaterea infracţiunilor de corupţie efectuează urmărirea penală faţă de următoarele persoane:
DUICU IOAN-ADRIAN, preşedintele Consiliului judeţean Mehedinţi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de
trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu, două infracțiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.
PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.
POPESCU CONSTANTIN, om de afaceri şi preşedintele organizaţiei municipale Orşova a Partidului Social Democrat, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosirea influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.
Adrian Duicu şi Ştefan Ponea sunt acuzaţi că ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.
Inspectorul şef al IPJ Mehedinţi şi preşedintele Consiliului Judeţean au fost audiaţi mai multe ore de procurorii anticorupţie, ambii primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Joi dimineaţă, înainte de ora 7.00, Adrian Duicu a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, în timp ce Ştefan Ponea a fost dus cu cinici ore înainte.
 
 

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …