Thursday , December 7 2023

Seful ANI, încătuşat cu mâinile la spate pentru că s-ar fi opus reţinerii

sef ANI

Horia Georgescu a fost scos din sediul DNA şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, încătuşat cu mâinile la spate – o procedură care se aplică persoanelor turbulente, care se opun reţinerii, relatează Realitatea TV.
Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost reţinut şi a ajuns încătuşat cu mâinile la spate pentru că s-a opus măsurii. El este cercetat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu într-un dosar legat de despăgubirile ilegale de la ANRP.
sef ANI1Printre retrocedările cercetate de DNA se află cea acordată omului de afaceri Valentin Vişoiu, unul dintre cei mai mari cumpărători de drepturi litigioase pentru proprietăţi, aflat pe locul 5 în topul celor care au primit sume exorbitante de la ANRP.
Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul calculat în acest dosar este de aproximativ 75 de milioane de euro. Este vorba despre suma cu care au fost supraevaluate despăgubirile oferite de ANRP, atunci când Georgescu făcea parte din Comisia Centrală de Stabilirea Despăgubirilor.
În acelaşi dosar au mai fost chemaţi la DNA şi Ingrid ZARUR, fosta şefă a ANRP, dar şi actualul deputat Theodor Niculescu.
La plecarea spre arest, Horia Georgescu a declarat că nu a primit bani şi a respins acuzaţiile.
 

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …