Sunday , October 2 2022

Şefa FMI, Christine Lagarde, INCULPATĂ pentru abuz de putere, într-un dosar de arbitraj foarte controversat

Lagarde

Christine Lagarde, actualul director al FMI a fost inculpată într-un dosar de arbitraj foarte controversat.
Actuala şefă a Fondului Monetar internaţional, Christine Lagarede este INCULPATĂ în Franţa, pentru abuz de putere, într-un dosar privind un arbitraj comercial foarte controversat. Afacerea dateaza din 2008 – pe vremea cand Lagarde era ministru al Finantelor in Franta  – si se refera la acordarea de despagubiri de 400 milioane euro afaceristului Bernard Tapie.

Faptele s-ar fi petrecut în timpul în care Lagarde era Ministrul Economiei, iar şefa FMI a precizat că nu îşi va da demisia: “Mă voi întoarce la Washington în această după amiază”, le-a precizat Christine Lagarde jurnaliştilor.

Lagarde, fost ministru al Finanţelor în administraţia Sarkozy în perioada 2007-2011, a fost acuzată de un grup de parlamentari ai Partidului Socialist, aflat la acea vreme în opoziţie, că ar fi facilitat printr-o decizie din 2007 câştigarea de către Bernard Tapie a sumei de 420 milioane de euro într-o dispută mai veche cu banca de stat Credit Lyonnais.
Potrivit codului penal din Franţa, acuzaţiile aduse împotriva lui Lagarde pot fi sancţionate printr-o amendă de până la 150.000 de euro şi pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani, notează WSJ, citat de Mediafax.


 

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …