Sunday , February 5 2023

Sefa CNA, Laura Georgescu, audiata in Comisia de Cultura dupa inregistrarile scandaloase in care recunostea ca favorizeaza un post TV

laura-georgescu

Laura Georgescu va fi audiată, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, ca urmare scandalului declanşat de apariţia înregistrărilor făcute publice de Realitatea TV.
ASCULTA AICI INREGISTRAREA
Într-o intervenţie la Realitatea TV, Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, a declarat că i-a cerut demisia preşedintelui CNA.
“I-am cerut demisia public, mai mult nu am ce să fac”, a spus Severin.
Senatorul a subliniat faptul că Laura Georgescu nu poate fi demisă întrucât membrii CNA se bucură de “un regim special”. Astfel, aceştia nu pot fi demişi decât dacă încalcă legea penală sau devin incompatibili.
“Încă de săptămâna trecută am anunţat că în sesiunea Comisiei, programată la finele lui august, o vom audia pe Laura Georgescu. Am cerut de ieri demisia ei, nu pentru că m-ar fi jignit pe mine, ci pentru că domnia sa a făcut o serie de afirmaţii cum că un anumit post TV ar fi protejat, că s-ar face diverse presiuni… Am văzut în înregistrări că ea vorbeşte de laptopuri, total incompatibil cu funcţia pe care o are. Sunt lucruri suficient de grave cât să-i cer demisia”, a spus Severin.
“Noi nu putem demite. Există o lege care are la bază o directivă europeană, aşa că noi nu putem demite niciun membru CNA. Dacă aceste înregistrări sunt valabile, şi cred că sunt valabile, soluţia logică e ca persoana să-şi dea demisia. Dacă n-o face, colegii ei pot face în aşa fel încât să o izoleze, în aşa fel încât să nu mai conteze”, adaugă senatorul.
Şefa CNA, Laura Georgescu: “Mă pui pe boul de Ghiţă şi România TV să-i acopăr, şi tu nu profiţi?”
Reamintim că, într-o înregistrare audio obţinută de Realitatea TV, Laura Georgescu recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, apropiate premierului Victor Ponta.
 
 

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …