Friday , May 24 2024

Șef nou la Romsilva. George Mierliță e noul director general care îl înlocuiește pe Teodor Țigan

Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, schimbă conducerea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Astfel, secretarul de stat din minister George Mierliță, care este inginer silvic din Vâlcea, va prelua postul de director general al regiei, în locul lui Teodor Țigan.

Conform Ziare.com, lui Teodor Țigan i-a expirat mandatul la 31 decembrie 2021.

George Mierliță va fi numit interimar, pe o perioadă de patru luni, iar anul acesta Romsilva ar urma să demareze o procedură de selecție a directorului general al regiei.

Decizia a fost luată într-o ședință extraordinară a Consiliului de Administrație al Romsilva, organizată pe 30 decembrie 2021, unde s-a decis înlocuirea celui care ocupa funcția de director general al regiei.

CV-ul lui George Mierliță nu mai este public pe site-ul Ministerului Public, iar pe site-ul Romsilva este trecut la secțiunea ”Conducere”, dar nici aici nu figurează CV-ul acestuia.

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva l-a numit în octombrie 2020 pe Teodor Ţigan în funcţia de director general. Selecţia directorului general al Romsilva s-a derulat atunci conform Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

De altfel, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, va participa, mâine, 6 ianuarie2022, începând cu ora 12:00, la conferința de presă organizată la sediul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, care va avea ca temă preluarea mandatului de director general al regiei de către George Mierliță.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva funcționează sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor și Padurilor.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietate publică a statului, ceea ce înseamnă 48% din totalitatea suprafeței cu păduri de la nivel național. Diferența de 52% o reprezintă suprafețele care aparțin proprietarilor privați. Pădurile administrate de Romsilva dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale.

Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale în care fondul forestier proprietate publică a statului are o pondere însemnată, asigurând conservarea biodiversității din aceste arii protejate.

 

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …