Sunday , November 27 2022

Sedinta PMP, zguduita de tensiuni. Mai multi lideri isi doresc presedintia partidului

PMP

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a convocat vineri Colegiul National al PMP, pentru a face o prima analiza a rezultatelor din alegeri si a organiza un Congres pe data de 7 iunie.
Congresul ar putea aduce o alta garnitura de lideri si un nou presedinte. Cristian Preda, Adrian Papahagi si Cristian Diaconescu sunt printre cei care si-au anuntat deja intentia de a fi in fruntea partidului.
Potrivit stiripesurse.ro, Traian Basescu il doreste in fruntea PMP pe fostul sef al Cancelariei prezidentiale, Cristian Diaconescu. Dupa publicarea rezultatelor in alegeri europarlamentare, in care PMP a luat 6%, si-au anuntat intentia de a candida si Adrian Papahagi si Cristian Preda.
“Daca va fi un Congres, eu voi candida pentru o pozitie in sanul conducerii partidului, pentru ca impresia mea e ca as putea juca un rol politic in Romania, chiar daca va trebui sa fac in continuare naveta la Bruxelles si la Strasbourg ca deputat”, a declarat Cristi Preda.
Adrian Papahagi, care s-a revoltat in perioada de precampanie impotriva unor achizitii facute de PMP, si care s-a retras la un moment dat din partid in semn de protest, pentru a se reintoarce in ultimele zile, a decis ca isi doreste chiar presedintia partidului.
“Am decis sa candidez la presedintia partidului, daca nu o va face unul mai bun ca mine, in care caz il voi sprijini. Am fost singurul care a denuntat din interior deriva PMP prin asocierea cu personaje si practici controversate, asumandu-mi pana la capat gestul. Demisia mea a fost un protest fata de indepartarea partidului ‘altfel’ de la proiectul originar”, a declarat Adrian Papahagi.
Eugen Tomac, actualul lider al PMP, a declarat ca nu e decis daca va mai candida. PMP a luat un scor de 6% in alegerile pentru Parlamentul European, desi in sondajele de dinainte de scrutin, aparea cu 10%.
In conditiile in care celelalte partide de dreapta au inceput sa se organizeze pentru a se coaliza intr-o singura mare forta care sa se opuna aliantei de guvernare, PMP nu a fost contactat pentru a face parte din aceasta coalitie.
Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat ca nu a fost contactat de nimeni de la PMP pentru o coalitie. “Nu m-a contactat nimeni de la PMP, se omoara intre ei”, a declarat Blaga.
PSD e la scor maxim. PMP nu e in situatia de a impune prezidentiabilul dreptei Interviu cu Cristian Preda
Elena Udrea a precizar, imediat dupa alegeri, ca este in favoarea unei mari coalitii ale dreptei, dar a declarat ca nu crede acest lucru se poate realiza din cauza orgoliilor. Si Cristian Preda a cerut o astfel de coalitie.
“Nu cred ca e posibila acum o majoritate daca incepem sa taiem capete. PSD va folosi orice fisura. Ca sa-l invingem pe Ponta, avem nevoie de solidaritate, nu de macel”, a declarat Cristi Preda, care a fost insa atacat de un alt membru important al PMP, fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu.
“Nu, nu ma gandesc nicio clipa sa preiau conducerea PMP, nici sa-i cer lui Preda sa-si dea demisia de onoare din postul tocmai castigat (pentru rezultatul prost din postura de cap de lista) “, a scris Funeriu pe o retea de socializare.
Daniel Funariu, desi nu a reusit sa obtina mandatul de europarlamentar, a obtinut un rezultat bun in colegiul din Timis, unde a candidat si pentru un loc de parlamentar.
In urma rezultatelor inregistrate in alegerile de duminica pentru Parlamentul European, partidele de dreapta au obtinut scoruri nemultumitoare. Imediat, PNL si PDL au inceput discutii privind o eventuala fuziune care sa duca si la propunerea unui singur candidat al Dreptei impotriva candidatului aliantei de la guvernare. (ziare.com)

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …

One comment

  1. Scuzați-mă