Thursday , June 30 2022

Sectia Speciala a cerut la DIICOT copii ale dosarelor crimelor din Caracal

Procurorii Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS), au cerut, miercuri, de la DIICOT Craiova dosarele crimelor din Caracal in copie certificata, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

SS ancheteaza modul in care procurorii de la Parchetul din Caracal si cei de la DIICOT Craiova au intervenit si s-au ocupat de crimele din Caracal, de ancheta fiind vizati procurorii Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova si Cristian Popescu de la Parchetul din Caracal, potrivit sursei citate.

Pe 30 iulie, procurorii SS anuntau ca au inceput urmarirea penala in rem, faptele cercetate fiind abuz in serviciu in cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri si au ridicat documente de la politie, parchet si instanta.

“Procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus la data de 28 iulie 2019 inceperea urmaririi penale in rem, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, in cauza privind imprejurarile in care organele de urmarire penala au actionat/nu au actionat in contextul cercetarilor care s-au desfasurat in dosarul uciderii adolescentelor din Olt”, informa Ministerul Public, printr-un comunicat de presa.

ziare.com

Vezi si

48 de percheziții în țară într-un dosar de delapidare a 22 de milioane de lei dintr-un fond privat de pensii

Poliția a pus în aplicare, joi, 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate …