Saturday , December 2 2023

Sectia de Arsi de la Floreasca a ajuns pe mana DNA

arsi

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a trimis la DNA dosarul privind neregulile descoperite de Corpul de control al ministrului Sanatatii la Sectia de Arsi a Spitalului Floreasca.
Initial, procurorii au dispus, in luna mai, inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, insa si-au declinat apoi competenta in favoarea DNA.
Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari a Guvernului, dupa ce Corpul de control al ministrului Sanatatii a descoperit mai multe nereguli in functionarea Unitatii de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.
“Concluziile acestui control sunt ca Unitatea de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta (Floreasca) nu este inca functionala, in ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului si a inaugurarilor oficiale efectuate in ultimele luni”, arata Guvernul intr-un comunicat din 24 mai.
Comisia de control a constatat ca personalul medical angajat nu era prezent in totalitate, unii dintre salariati fiind angajati in activitatea altor sectii (chirurgie plastica, ATI) si ca nu era prevazuta o evacuare in caz de incendiu.
De asemenea, comisia de control a constatat ca lipsesc procedurile de acces in cazul pacientului ars grav, precum si procedurile si protocoalele de tratament.
Comisia a mai constatat ca sala de operatie este complet dotata si functionala, ca barocamera nu este montata, nefiind functionala, in timp ce instalatia de aer conditionat nu functioneaza corespunzator, neexistand o temperatura ambientala optima pentru tratarea unui pacient ars grav.
Totodata, s-a constatat ca rezervele de un pat, in numar de sase, sunt dotate corespunzator unei bune functionari a unitatii, dar nu au fost folosite pana la data controlului pentru internarea si tratarea pacientilor arsi.
Saloanele din afara unitatii de ingrijire a arsilor gravi erau folosite ca depozite pentru diferite materiale medicale.

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …