Monday , January 30 2023

Secretarul General NATO s-a intalnit la Bucuresti cu ministrul Apararii, cu premierul interimar si cu presedintele Iohannis

stoltenberg

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, se află în România. Oficialul NATO se întâlneşte, joi, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu premierul interimar Gabriel Oprea şi cu ministrul Apărării, Mircea Duşa. Vizita lui Stoltenberg în România are loc în contextul în care pe teritoriul ţării noastre va fi înfiinţată Unitatea de Integrare a Forţelor NATO.
Președintele Iohannis l-a primit pe secretarul general NATO, la Cotroceni, incepand cu ora 11.30.
Jens Stoltenberg s-a intalnit anterior, la Palatul Victoria, si cu premierul interimar, Gabriel Oprea.
Joi dimineata, la ora 9.00, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care se află într-o vizită oficială în România, a fost primit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, la sediul MApN. Discuţiile cu Mircea Duşa s-au încheiat fără declaraţii de presă.
Celor doi oficiali le-a fost prezentat onorul şi au trecut în revistă garda militară, fiind intonate imnul de stat al României şi imnul NATO. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat garda militară în limba română, spunând ”Bună ziua!”.
Stoltenberg mai are programate şi întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul interimar Gabriel Oprea, precum şi o vizită la Unitatea NATO de Integrare a Forţelor.
Programul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu prilejul vizitei în România, a început, la ora 9.00, cu întâlnirea cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, la sediul MApN.
De la ora 10.00, el se va întâlni cu premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria, iar apoi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sediul MAE. Secretarul general al NATO va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, de la ora 11.30, cei doi urmând să susţină o declaraţie de presă comună, de la ora 12.20, şi să participe la un dejun oficial, de la ora 12.50.
Jens Stoltenberg mai are în program o vizită la Unitatea NATO de Integrare a Forţelor, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării Mircea Duşa, de la ora 14.25.
Stoltenberg s-a întâlnit în luna ianuarie, la Bruxelles, cu preşedintele Klaus Iohannis. La acea dată, temele de discuţie s-au referit la finanţarea Armatei, în condiţiile evoluţiilor de securitate din regiune, la baza de la Deveselu şi la prezenţa României în Afganistan.
Stoltenberg este secretarul general al NATO din martie 2014.
 

Vezi si

Prognoza meteo până pe 12 februarie, pe regiuni. Gerul ne ocolește, vom avea lapoviță și ninsori

Vremea începe să se încălzească, apoi se face din nou frig, potrivit prognozei ANM pentru …