Thursday , October 6 2022

SEBASTIAN GHIŢĂ va candida în tandem cu LIVIU DRAGNEA la şefia PSD

dragnea-ghita

Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea vor candida în tandem pentru şefia PSD, după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta se va instala la Cotroceni, informează România TV. Dragnea ar urma să candideze la Congres pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar Ghiţă pentru cea de preşedinte executiv.
Cei doi îşi vor depune candidaturile la Congresul extraordinar al PSD ce va avea loc după alegeri în eventualitatea în care Victor Ponta va fi ales preşedinte al României şi va trebui să renunţe la conducerea partidului.
Sebastian Ghiţă a confirmat, la România TV, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui Congres ce va avea loc după prezidenţiale.
“Am avut o discuţie lungă seara trecută cu dl Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Dl Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv”, a spus deputatul PSD, care este si patron al postului Romania TV.
Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.
“Toţi am respectat decizia de la orăştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri, am considerat că decizia de la Orăştie este deschisă în faţa tuturor membrilor de partid. (…) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem”, a declarat Sebastian Ghiţă adăugând că anunţul făcut de el şi de Dragnea nu va dăuna campaniei electorale a lui Victor Ponta. “Cred că ne va ajuta în campanie pentru că spunem oamenilor că ne vom vedea în continuare de treabă”, a spus Ghiţă.
El a admis totuşi că a mai avut discuţii în partid legate de o candidatură a sa la o funcţie importantă de conducere în partid. “Această discuţie am avut-o cu colegii de la Prahova care, împreună cu preşedintele şi parlamentarii de acolo, au hotărât că, atunci când va veni momentul, eu voi fi propus pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv, după cum sunt convins că şi organizaţia de la Teleorman îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat Sebastian Ghiţă.
Acesta a negat că acordul dintre el şi Liviu Dragnea ar viza şi funcţii din viitorul guvern, inclusiv cea de prim-ministru. “Preşedintele Victor Ponta a spus foarte clar şi a cerut un vot partidului să numească un prim-ministru care să nu vină de la PSD. Nu a spus însă că va numi pe cineva de la PLR sau UNPR (…) Această decizie este aleasă de dânsul, o decizie prin care îşi pune încrederea într-o persoană, încredere pe care, la rândul său, o primeşte de la electorat”, a spus deputatul PSD.

Vezi si

Oțet fals oprit de la vânzare din Lidl. Era prezentat ca oțet din vin, dar era acid acetic și apă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis oprirea definitivă de la vânzare a unui …