Tuesday , November 28 2023

Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft, preia managementul grupului de presă Realitatea Media

Sebastian Ghita, patronul Asesoft
Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a semnat luni, un contract de management cu Divizia Media a grupului Asesoft, compania condusă de Sebastian Ghiţă. Contractul, în valoare de 75 de milioane de euro, a fost semnat pe o perioadă de cinci ani. Sorin Ovidiu Vîntu rămâne acţionar.
“Mă interesează profitul”, a declarat Sebastian Ghiţă, la întâlnirea cu angajaţii Realitatea. El a adăugat că vrea să extindă regional Realitatea TV şi că vrea să lase grupul de presă moştenire copiilor.
Noul manager a spus că va mări salariile tuturor angajaţilor cu 7%.
Din Consiliul de Administraţie al Realitatea Media fac parte Sorin Freciu, Dragoş Stanca şi Dragoş Nedelcu.
Omul de afaceri Sebastian Ghiţă are 31 de ani, fiind unul dintre cei mai tineri milionari ai României, cu o avere estimată la 35 de milioane de euro. El a înfiinţat în 1997 compania Asesoft, care îi aduce venituri de 140 de milioane de euro pe an. Administrează în prezent circa 20 de companii. Are o imagine controversată, numele Asesoft fiind menţionat în speculaţii despre afaceri neclare cu statul. Are o bază vastă de clienţi şi parteneri, el debutând în afacerile IT încă din timpul liceului, când câştiga bani din programare şi vânzarea de calculatoare. A investit şi în formarea echipei de baschet Asesoft Ploieşti. Ghiţă consideră că la baza oricărei relaţii trebuie să stea seriozitatea. Pe lângă domeniul IT, Sebastian Ghiţă mai deţine două hoteluri în Sinaia, la Cota 2000, Cuibul Dorului şi Cabana Mioriţa, o participaţie în Ecoprod Energy – administratorul unui parc eolian, o participaţie în compania de construcţii Glar Construct şi 100 de hectare de terenuri în Ploieşti şi în Bucureşti.

Vezi si

Gorghiu: Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă pentru o infracțiune asimilată celei de evadare

Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, între 6 luni și …