Monday , December 5 2022

Se scumpesc alimentele de la 1 februarie

Painea si uleiul sunt primele alimente care vor fi scumpite
Producătorii din panificaţie spun ca vor creşte preţul pâinii cu 15 procente, pentru că preţul grâului s-a dublat. Urmează scumpiri şi la ulei cu cel puţin 15 procente, desi pe rafturile magazinelor uleiul este deja un produs scump. Sindicatele sustin că toate alimentele se vor scumpi cu 5 procente.
Scumpirile ar putea fi şi mai mari de 5% deoarece la rafturi preţurile ar putea creşte din cauza taxelor suplimentare ale hipermarketurilor.
Scumpirile vin după ce în ianuarie a mai fost un val de creşteri de preţuri. Laptele s-a scumpit cu 20%, iar brânza cu 4%, relateaza Realitatea TV. Preţul kilogramului de cartofi a fost majorat cu 12%, iar carnea s-a scumpit cu 15%. În 2010, producătorii, hypermarketurile şi majorarea TVA au reuşit să ducă România pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul creşteri de preţuri, conform Institutului European de Statistică.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …