Friday , December 9 2022

Scoli inchise 11 zile, transporturile rutiere de persoane înspre și dinspre Italia – suspendate pana pe 31 martie

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii în funcție de evoluția evenimentelor. Declarația a fost făcută de premierul interimar Ludovic Orban. 

Masura se aplica si unitatilor de invatamant particulare.

Alături de premier au mai fost prezenți în conferința de presă ministrul Sănătății Victor Costache, secretarul de stat Raed Arafat, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Educației Monica Anisie și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Principalele declarații ale ministrului de Interne Marcel Vela:

Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie – 31 martie, înspre și dinspre Italia.
Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor din Italia faptul că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.
Operatorii feroviari vor avea obligația să afișeze mesaje prin care românii din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.
Se aprobă sistarea programelor de studii privind schimbul de experiență până în 31 martie.
Se aprobă suspendarea stagiilor de practică din spitale.
Furnizorii publici și privați de transport de persoane sunt obligați să dezinfecteze mașinile.
Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la toalete prosoape, săpun și dezinfectant.

De asemenea, toate magazinele, mici sau mari, trebuie sa dezinfecteze cosurile si suprafetele de la case, usile si sa creeze conditii in asa fel incat la casele de marcat sa nu se creeze aglomeratie.

Vezi si

Dorin Cioabă, avertisment pentru austrieci: „Vor fi numai pene de lebădă. Le vom servi la ei acasă”

Autointitulatul rege al rromilor Dorin Cioabă a reacționat pe Facebook după ce România, nu a …